Zanim cokolwiek zaczniemy robic, to przyjrzyjmy
sie kodekom zainstalowanym w komputerze. Pamietajmy, 90 %
problemow wyniklych podczas zmiany formatow, kompresji, dekompresji,
ciecia, itp... to zle dobranie kodeki. I aby wiecej na forum nie podawac jaki zestaw jest potrzebny podajemy podstawowy zestaw kodekow.
XviD -
pobierz
Wersja najnowsza stabilna
(nie beta). Zanim zainstalujesz usun
starsza wersje. |
DivX Pro -
pobierz
Najlepiej 5.2.1wersja platna,
bez rejestracji dziala 6 miesiecy |
FFDESHow -
pobierz
Zestaw filtrow |
AC-3 -
pobierz
Plugin do dzwieku |
Real Alternative -
pobierz
Kodek dla filmu RMVB |
Przed
instalacja w/w kodekow odinstaluj wszystkie inne kodeki i kodek
packi z komputera. Jesli dalej masz problem pisz. |
|
|
|
|
|
Obecny czas: Nie Wrz 05, 2010 6:03 pm
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
EasyCap z VHS do AVI XVID prośba o konfigurację!
| Autor |
Wiadomość |
|
tomekwiercioch
St. Bosman Sztabowy
Dołączenie: Czw Sty 12, 2006 3:56 am Posty: 34
|
 EasyCap z VHS do AVI XVID prośba o konfigurację!
witam posiadam urządzenie EasyCap - do zgrywaniea z VHS na dysk.
Mam film na VHS(na magnetowidzie)trwa prawie 3h. Chcę za pomocą VirtualDub przy użyciu Xvida przegrać ten film na dysk, Zależy mi na niewielkim rozmiarze pliku końcowego (AVI)kompresowanego Xvidem. Nie musi być to super jakość bo sam film na VHS jest niezbyt już dobrą kopią. Chcę dla wyobrażenia podać, że miałby to być odpowiednik wielkościowo jak fimy Xvid ściągane z internetu. takie zwykłe 1,5 godzinne -około 700 mb. W przypadku moim adekwatnie do długości (3h) ta wielkość większa.
To o co bym prosił to podanie dokładnej konfiguracji serownika Xvid najlepiej wspomożenie tej informacji jakimiś fotkami, gdyż siędzę już 3ci dzień nad tym i albo sypie się dźwięk albo plik wynikowy jest po minucie trwania pojemności 100mb. Zdecydowanie za dużo i nijak ma się to do zamierzonego przeze mnie efektu kompresji.
JAkiej rozdzielczość ilu klatek itd użyć.
Ewentualną konfigurację samego VirtualDuba.
lub zaproponowanie innego kodeka który by mi to uczynił.
Wiem że taka kompresja w locie jest możliwa za pomocą Xvida i za jednym zamachem do zrobienia. Nie chcialbym osiągnąć za 1 razem pliku 80GB a pożniej go zmniejszać.
Zaznacże że samo przechwycenie obrazu na żywo jest OK dźwięk działa ok(wszystko jest prawidłowo podłączone). Problemy zaczynają się przy zapisie
Wierzę jak zawsze w moc wiedzy userów tego forum Pozdrawiam i czekam na info
|
| Wto Mar 23, 2010 11:11 pm |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|