Zanim cokolwiek zaczniemy robic, to przyjrzyjmy
sie kodekom zainstalowanym w komputerze. Pamietajmy, 90 %
problemow wyniklych podczas zmiany formatow, kompresji, dekompresji,
ciecia, itp... to zle dobranie kodeki. I aby wiecej na forum nie podawac jaki zestaw jest potrzebny podajemy podstawowy zestaw kodekow.
XviD -
pobierz
Wersja najnowsza stabilna
(nie beta). Zanim zainstalujesz usun
starsza wersje. |
DivX Pro -
pobierz
Najlepiej 5.2.1wersja platna,
bez rejestracji dziala 6 miesiecy |
FFDESHow -
pobierz
Zestaw filtrow |
AC-3 -
pobierz
Plugin do dzwieku |
Real Alternative -
pobierz
Kodek dla filmu RMVB |
Przed
instalacja w/w kodekow odinstaluj wszystkie inne kodeki i kodek
packi z komputera. Jesli dalej masz problem pisz. |
|
|
|
|
|
Obecny czas: Czw Wrz 09, 2010 6:32 am
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
schumacher2008
Mat
Dołączenie: Nie Lip 06, 2008 11:59 am Posty: 4 Miejscowość: Maranello
|
 Vcr na Avi
Mam do was prośbę i parę pytań.
mój problem jest następujący: Mam powtórki z F1 Challenge 2007 w formacie VCR. jak przerobić ten plik to Wysokiej jakości pliku Avi ??
Przydałby mi sie probram coś w stylu Windows Move Marker tylko żeby robił wszystko co jest w nim zawarte do wysokiej jakości AVI - bo ten szmelc wszystko ladnie zrobi ale łoś jeden w beznadziejnej jakości mi to nagra. I chcialbym aby obraz był kryształ.
Kolejno chcialem tego filma (utworzonego w WMM) podzielic na klipy aby w Virtualdub dodać logo i napisy w odpowiednich scenach. A potem chcialbym połączyć wszystko w 1 całość irzeby ten pliku juz na gotowego był w pięknej wersji gdzie moge nagrac na DVD.
Jak takie operacje wykonać ?? Bo chcialbym miec z kolegami taki jakgdyby przegląd wszystkich najciekawszych momentów z naszej jazdy w F1Challenge. I chciałbym miec po tych wszystkich operacjach krystaliczny obraz. MAM 50 GB wolnego miejsca na dysku. Mógłby mi ktoś opisać wszystko krok po kroku ?? Bardzo bym był wdzięczny.
Pozdrawiam
|
| Czw Paź 30, 2008 5:51 pm |
|
 |
|
DINO
Starszy Bosmanmat
Dołączenie: Sob Gru 25, 2004 9:23 pm Posty: 13 Miejscowość: Polski kraj
|
 Re: Vcr na Avi
Żeby zrobić plik w dobrej jakości musisz swój plik mieć w bardzo dobrej jakości (a nic o tym nie piszesz jaki masz). Każda operacja na plikach kompresja rekomresja, zmiana formatu to utrata jakości. Z tego co ty piszesz to ten plik przerabiasz kilka razy nie dziwota że wychodzi ci ciulat....y plik. Polecam programik MPEG-VCR 3.14.4.2
|
| Pią Paź 31, 2008 11:18 am |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|