Zanim napiszesz przeczytaj !!!!!
Zanim cokolwiek zaczniemy robic, to przyjrzyjmy sie kodekom zainstalowanym w komputerze. Pamietajmy, 90 % problemow wyniklych podczas zmiany formatow, kompresji, dekompresji, ciecia, itp... to zle dobranie kodeki. I aby wiecej na forum nie podawac jaki zestaw jest potrzebny podajemy podstawowy zestaw kodekow.
XviD - pobierz
Wersja najnowsza stabilna
(nie beta). Zanim zainstalujesz usun starsza wersje.
DivX Pro - pobierz
Najlepiej 5.2.1wersja platna, bez rejestracji dziala 6 miesiecy
FFDESHow - pobierz
Zestaw filtrow
AC-3 - pobierz
Plugin do dzwieku
Real Alternative - pobierz
Kodek dla filmu RMVB
Przed instalacja w/w kodekow odinstaluj wszystkie inne kodeki i kodek packi z komputera. Jesli dalej masz problem pisz.

Obecny czas: Czw Wrz 09, 2010 6:32 am

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
 Vcr na Avi 
Autor Wiadomość
Mat
Mat

Dołączenie: Nie Lip 06, 2008 11:59 am
Miejscowość: Maranello
Post Vcr na Avi
Mam do was prośbę i parę pytań.

mój problem jest następujący: Mam powtórki z F1 Challenge 2007 w formacie VCR. jak przerobić ten plik to Wysokiej jakości pliku Avi ??

Przydałby mi sie probram coś w stylu Windows Move Marker tylko żeby robił wszystko co jest w nim zawarte do wysokiej jakości AVI - bo ten szmelc wszystko ladnie zrobi ale łoś jeden w beznadziejnej jakości mi to nagra. I chcialbym aby obraz był kryształ.

Kolejno chcialem tego filma (utworzonego w WMM) podzielic na klipy aby w Virtualdub dodać logo i napisy w odpowiednich scenach. A potem chcialbym połączyć wszystko w 1 całość irzeby ten pliku juz na gotowego był w pięknej wersji gdzie moge nagrac na DVD.

Jak takie operacje wykonać ?? Bo chcialbym miec z kolegami taki jakgdyby przegląd wszystkich najciekawszych momentów z naszej jazdy w F1Challenge.
I chciałbym miec po tych wszystkich operacjach krystaliczny obraz. MAM 50 GB wolnego miejsca na dysku. Mógłby mi ktoś opisać wszystko krok po kroku ?? Bardzo bym był wdzięczny.

Pozdrawiam

Czw Paź 30, 2008 5:51 pm
Starszy Bosmanmat
Starszy Bosmanmat
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Gru 25, 2004 9:23 pm
Miejscowość: Polski kraj
Post Re: Vcr na Avi
Żeby zrobić plik w dobrej jakości musisz swój plik mieć w bardzo dobrej jakości (a nic o tym nie piszesz jaki masz). Każda operacja na plikach kompresja rekomresja, zmiana formatu to utrata jakości. Z tego co ty piszesz to ten plik przerabiasz kilka razy nie dziwota że wychodzi ci ciulat....y plik. Polecam programik MPEG-VCR 3.14.4.2

Pią Paź 31, 2008 11:18 am
Profil E-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość