Zanim napiszesz przeczytaj !!!!!
Zanim cokolwiek zaczniemy robic, to przyjrzyjmy sie kodekom zainstalowanym w komputerze. Pamietajmy, 90 % problemow wyniklych podczas zmiany formatow, kompresji, dekompresji, ciecia, itp... to zle dobranie kodeki. I aby wiecej na forum nie podawac jaki zestaw jest potrzebny podajemy podstawowy zestaw kodekow.
XviD - pobierz
Wersja najnowsza stabilna
(nie beta). Zanim zainstalujesz usun starsza wersje.
DivX Pro - pobierz
Najlepiej 5.2.1wersja platna, bez rejestracji dziala 6 miesiecy
FFDESHow - pobierz
Zestaw filtrow
AC-3 - pobierz
Plugin do dzwieku
Real Alternative - pobierz
Kodek dla filmu RMVB
Przed instalacja w/w kodekow odinstaluj wszystkie inne kodeki i kodek packi z komputera. Jesli dalej masz problem pisz.

Obecny czas: Czw Wrz 09, 2010 6:24 am

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
 kino domowe nie czyta XviDa. Pomocy, bo ręce opadają. 
Autor Wiadomość
Starszy Marynarz
Starszy Marynarz

Dołączenie: Nie Sty 31, 2010 1:55 pm
Post kino domowe nie czyta XviDa. Pomocy, bo ręce opadają.
Ściągnąłem film, xvid wszystko pięknie śmiga na PC, nagrałem subtilty, okazało się że nie czyta tego. hmm zdziwiłem się, bo wszystkie filmy w xvid hulały do tej pory. Postanowiłem się zabawić z avi2dvd, ale po 4 godz. dekodowania wyskoczył błąd. no to może zmienię xvid na dvix - zamienił stryjek siekierkę na kijek, no ale może to pomoże. VitualDub wyskoczył,że film ma mieć 173 GB. Drugi dzień się męcze powiedzcie mi co będzie najlepszym wyjściem. POMOCY!!!

Nie Sty 31, 2010 2:01 pm
Profil E-mail
Admirał -*mods
Admirał -*mods
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Mar 15, 2006 12:19 am
Miejscowość: Pruszków
Post Re: kino domowe nie czyta XviDa. Pomocy, bo ręce opadają.
Witam. Miałem ten sam problem ze stacjonarnym DVD. Jedynym wyjściem było przerobienie Xvid na DVD.Używałem do tego programu ConvertxtoDVD prosty w miarę szybki w języku polskim wkleja napisy,można nagrać nawet 3 filmy na jednej płytce z prostym menu.Najszybszy jest VinAviVideoConwerter, przerabia prawie wszystkie formaty. Innym wyjściem jest pobranie ze strony producenta nowszego oprogramowania do stacjonarki o ile takowe jest udostępnione.Powodzenia.

Ps. Oba programy są płatne ale myślę że nie jest to problem. :oczko:

Nie Sty 31, 2010 8:09 pm
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość